top of page

Cyprus Responsible Business Awards









Κατηγορία: «Περιβάλλον / Βιώσιμη Ανάπτυξη - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Απονεμήθηκε βραβείο Bronze στην Lordos United Public Ltd



Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι απονεμήθηκε στον Όμιλο μας το βραβείο για το 2021, στην κατηγορία «Περιβάλλον / Βιώσιμη Ανάπτυξη - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

Η διάκριση αυτή για την Lordos United Public Ltd ανταποκρίνεται πλήρως στη νέα φιλοσοφία μας, και τις ενέργειες μας για την προστασία του περιβάλλοντος στη νέα εποχή.


Ο Όμιλος μας, από το 2020 είχε βάλει σαν στόχο πενταετίας την μείωση του αποτυπώματος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, υιοθετώντας στην πράξη τους κανόνες της Κυκλικής Οικονομίας.

Ο Όμιλος μας επένδυσε σημαντικά κεφάλαια σε εξοπλισμούς που αφορούν τόσο νέες τεχνολογίες παραγωγής πρώτης ύλης, όσο και νέες γραμμές παραγωγής που αξιοποιούν το υλικό που προέρχεται από ανακύκλωση.

Με προσήλωση και αποφασιστικότητα όλων των στελεχών του Ομίλου μας, είμαστε υπερήφανοι να βλέπουμε το όνομά μας ανάμεσα στους ελάχιστους παραγωγούς της Ευρώπης που κατέχουν σήμερα την πιστοποίηση «Blue Angel», που αναγράφεται και στις ετικέτες των ECOBAGS που παράγουμε.


Το μέλλον της βιομηχανίας πλαστικών πλέον είναι η ανακύκλωση, γι’αυτό και λάβαμε τα μέτρα μας έγκαιρα ώστε οι νέοι κανονισμοί που θα επιβληθούν σύντομα από την Ε.Ε, να μας βρουν απόλυτα έτοιμους.


Επίσης τα τελευταία χρόνια επενδύσαμε αρκετά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ταυτόχρονα αναλάβαμε τη διαχείριση του μοναδικού εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών που υπάρχει στη Κύπρο.

Στόχος μας είναι η κάλυψη πρώτα των Κυπριακών αναγκών σε παραγωγή αναγεννημένων πρώτων υλών, και στη συνέχεια την εξαγωγή των πλεονασμάτων σε τρίτες χώρες.


Η βράβευση του Ομίλου μας στη συγκεκριμένη κατηγορία σφραγίζει την 60χρονη διαδρομή μας, καθώς πάντα είχαμε στον πυρήνα της επιχειρηματικής μας σκέψης την κοινωνική ευθύνη.

Η επιλογή του Ομίλου μας Lordos United Public Ltd, ενισχύει την αποφασιστικότητα μας, στη συμβολή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και στην εφαρμογή των κανόνων της Κυκλικής Οικονομίας.


Ευχαριστούμε τα Cyprus Responsible Business Awards και την Κριτική Επιτροπή.

bottom of page